e-Teach

Proje

e-Teach: Teknolojiyle geliştirilmiş sınıflarda göz takibi yoluyla öğretim tekniklerinin iyileştirilmesi

Erasmus Plus KA2 Strategic Partnerships for School Education- Development of Innovation - action n. 2017-1-TR01-KA201-046748

Erasmus Plus KA2 Okul Eğitimi için Stratejik Ortaklıklar - Yenilik Geliştirme - eylem n. 2017-1-TR01-KA201-046748 E-Teach Projesi, öğretmenlerin eğitim gereksinimlerini karşılamak için eğitim teknolojisi donanımlı sınıflarda (ETEC'ler) öğretim tekniklerini ve yöntemlerini keşfetmeyi amaçlamaktadır. e-Öğrenim içerikleri bu amaçla tasarlanacak ve geliştirilecektir. ETEC'lerde ders öğretmek için gereken beceri ve yöntemler, uzman ve acemi öğretmenler arasındaki göz hareketi davranışlarının karşılaştırılmasıyla ortaya çıkacaktır. Projenin çıktıları; On-line kurs içerikleri, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen Bilgeis MOOC platformunda barındırılacaktır.

Proje süresince üretilecek üç çıktı, üç farklı ülke için “Sınıf içi teknoloji etkileşim uygulamaları”dır. Öncelikle ODTÜ ve DamaSistem geçmiş deneyimlerini kullanarak veri toplama ve analiz etmeye başlayacaktır. Veri toplama tamamlandıktan sonra, İtalya'da düzenlenecek bir eğitim aktivitesi ile veri toplama ve analiz bilgisi diğer ortaklara aktarılacaktır. Son olarak, Salerno Üniversitesi ve Vilnius Üniversitesi verilerini toplayacaktır.

Farklı ülkelerden uzmanlar tarafından kullanılan önerilen yöntemler ve teknikler karşılaştırılacak ve ortak bir öneri geliştirilecektir. Avrupa'nın farklı coğrafi bölgelerinde kullanılan farklı öğretim teknikleri belirlenecek ve çıktı O4'te rapor edilecektir. Çıktılar O4, yaygınlaştırmayı artırmaya ve daha fazla kullanıma izin verecek e-öğrenme içeriklerini tasarlamak için kullanılacaktır. Çıktılar, çıktı O5 (sınıf içi teknoloji etkileşim uygulamaları için e-öğrenme içerikleri) olan çevrimiçi kullanım için mevcut olacaktır.

Bir otorite olarak Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı; Eğitim müdürlerini, Okul Müdürlerini ve Öğretmenleri proje sonuçları ve çıktıları hakkında bilgilendirecek ve bu da çok yüksek sayıda yaygınlaşmaya neden olacaktır. Türkiye Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak Türkiye'deki öğretmenlerin gelişimi için çalışıyor, bu projenin çıktılarını eğitim programlarında öğretim materyali olarak kullanacaklar.

Ortaklar



Çıktılar

Çıktı 1 - Türkiye'de sınıf içi teknoloji etkileşim uygulamaları

Çıktı 2 - İtalya'da sınıf içi teknoloji etkileşim uygulamaları

Çıktı 3 - Litvanya'da sınıf içi teknoloji etkileşim uygulamaları

Çıktı 4 - Farklı ülkeler için sınıf içi teknoloji etkileşim uygulamalarının yorumlanması, belirlenmesi ve karşılaştırılması

Çıktı 5 - sınıf içi teknoloji etkileşim uygulamaları için e-Öğrenim içerikleri


Haberler

1. Uluslararası Proje Toplantısı 24-25 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi.
Burada toplantı gündemini bulabilirsiniz.



Göz İzleme Eğitimi 05-06 Şubat 2018 tarihlerinde İtalya'nın Salerno kentinde gerçekleştirildi.
Burada eğitim gündemini bulabilirsiniz.



2. Uluslararası Proje Toplantısı 30 Nisan 2018-1 Mayıs 2018 tarihlerinde Litvanya'nın Vilnius kentinde yapıldı.
Burada eğitim gündemini bulabilirsiniz.



3. Uluslararası Proje Toplantısı 14 Eylül 2018'de İtalya'nın Salerno kentinde yapıldı.
Burada eğitim gündemini bulabilirsiniz.



4. Uluslararası Proje Toplantısı 24 Mayıs 2019'da Litvanya Vilnius'ta yapıldı.
Burada eğitim gündemini bulabilirsiniz.



İletişim

Orta Doğu Teknik Üniveristesi, Üniversiteler, Dumlupınar Blv. No:1, 06800 Çankaya/Ankara, TÜRKİYE